De pedicure en de sporter

De voeten zijn (letterlijk) de gangmakers bij het sporten, joggen en actief bewegen. Zijn de voeten goed verzorgd en in perfecte conditie, dan komt dat de sportieve prestaties ten goede. Wie wil winnen, moet onderaan beginnen!

Sporters besteden vaak veel aandacht aan hun algehele conditie, techniek, voeding, kleding en schoeisel. Daarbij wordt voetverzorging steeds meer gezien als een aanvulling bij het op peil houden van de algemene conditie. Als u vaak sport, ontdekt u direct het verschil na een behandeling bij de pedicure. 

Bij vrijwel alle sporten worden uw voeten extra belast. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoenen- en sokken draagt. 


De juiste sportschoen

Bij vrijwel alle sporten worden uw voeten extra belast. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoenen- en sokken draagt.

Als u sportschoenen gaat kopen kunt u dit het beste aan het einde van de middag doen, dan zijn uw voeten namelijk het dikst. Wanneer uw schoenen bij een gerenommeerde sportzaak koopt, weet u dat er gekeken wordt naar de juiste schoen voor elk individu. Het uiterlijk van de schoen is niet het belangrijkst. Het is wel belangrijk dat de schoenen goed aansluiten op de wreef, het liefst met veter- of klittenbandsluiting. Bij kinderen is het verstandig om regelmatig te checken of de schoenmaat nog klopt. 

Zes tips voor de sporter

1 Was uw voeten meteen na het sporten, het liefst zonder zeep

2 Schimmelinfecties zijn erg besmettelijk. Douche na het sporten met badslippers aan en droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen

3 Laat overmatig eelt minimaal twee weken voor een wedstrijd verwijderen in verband met mogelijke klachten zoals een branderig gevoel

4 Knip teennagels recht (niet te kort) en houd rekening met de natuurlijke vorm van het witte randje

5 Kies voor schone sokken van natuurlijk, naadloos en vocht absorberend materiaal

6 Voorkom een weke huid en laat bij voorkeur (sport)schoenen tussen het dragen 24 uur rusten om het vocht te laten verdampen